La vie est belle a Paris

La vie est belle a Paris

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ;;; Μακάρι!


1η Σεπτεμβρίου και ξεκίνησαν οι ευχές για καλό χειμώνα!! Ποτέ δε με νευρίαζε αυτή η ευχή. Αντιθέτως με γεμίζει νέες προσδοκίες και όνειρα για το ξεκίνημα μίας νέας δυναμικής, για μία 26χρόνη, χρονιάς.
Στο 2009 όμως που είμαστε ο χειμώνας θα αργήσει να έρθει και αν θε να ρθει έχει καλώς. Πολύ φοβάμαι όμως πως με τον κυκεώνα των κλιματικών αλλαγών που γνωρίζει ο πλανητάκος μας η ευχή αυτή που τώρα μόνο ευπρόσδεκτη δεν είναι, θα συνοδεύεται εφεξής από την απάντηση «μακάρι!». Η ΕΕ προσπαθεί με κάποιους τρόπους να βάλει μάσκα οικολογικού προφίλ για πολλούς και ίσως πολλές φορές μη πραγματικούς πράσινους λόγους. Να πω και την αλήθεια δε με ενδιαφέρει καθόλου αν πίσω από τις πράσινες πολιτικές βρίσκονται σκοπιμότητες που εν τέλει δε με επηρεάζουν καθόλου. Ας γίνει κάτι με αυτό το έρμο το μέρος που λέγεται Γη και έχει την ατυχία να κατοικείται και από ανθρώπους… Ένα από τα νέα οικολογικά μέτρα που λήφθηκαν και από την χώρα μας και τίθενται σε εφαρμογή από σήμερα είναι η κατάργηση των συμβατικών λαμπτήρων (βλ. http://www.enet.gr/?i=news.el.episthmh-texnologia&id=77646) . Είναι κι αυτό ένα μέτρο εξοικονόμησης ενέργειας που το αισθητικό αποτέλεσμα ομολογώ πως δε μου αρέσει καθόλου. Ο φωτισμός που προέρχεται από τις οικονομικές- οικολογικές λάμπες μου θυμίζει σανατόρια που βλέπω σε ταινίες στυλ David Lynch Είναι όμως λένε πολύ καλό για την οικολογική βελτίωση οπότε το ασπάζομαι και το αγαπω! Επίσης, λένε πως η Αθήνα σε καμιά 30αριά χρονάκια θα μυρίζει Λευκωσία! Και η Λευκωσία Αλεξάνδρεια (http://www.enet.gr/?i=news.el.episthmh-texnologia&id=77034). Οι γυναίκες να ξεχάσουν το ίσιο μαλλί, τη ματ επιδερμίδα και οι άντρες τις μυρωδάτες μασχάλες.
Γι αυτό λοιπόν η ευχή «Καλό χειμώνα να’ χουμε» σας παρακαλώ να μην υποτιμάται αλλά να είμαστε ευγνώμονες που για μερικά ακόμα χρόνια θα γευόμαστε την εποχή του κρύου. Βέβαια το ευτυχές είναι πως σε τόσα χρόνια από σήμερα δεν ξέρω αν θα έχει κατοίκους η χώρα ετούτη και αυτό όχι λόγω κλιματικών αλλαγών αλλά λόγω μίας δύναμης σαφώς ανώτερης, της πολιτικής. Πολλοί φίλοι είμαστε με το ένα πόδι εδώ και με το άλλο προς αναζήτηση χώρας πραγματικά ευρωπαικής όπου η ανασφάλεια, η μιζέρια και το βίσμα δε θα έχουν πλέον θέσης στις ζωές μας. Το μεταπτυχιακό εκεί είναι πιο σημαντικό από τη συγγένεια DNA με έναν από τους 300 άσχημους και κομπλεξικούς βουλευτές , το να είσαι απλά πολίτης είναι οπωσδήποτε υπεράνω οποιασδήποτε κοινωνικής και οικονομικής πελατειακής σχέσης. Καλο φθινόπωρο μωρά!!

8 σχόλια:

patsiouri είπε...

Χι χι, τί σύμπνοια,πάρε να'χεις!

http://stokanape.blogspot.com/2009/08/blog-post_30.html

Κι'ένα δωράκι, μεταξύ μας νομίζω είμαι τρελά ερωτευμένη αν όντως η φωτογραφία είναι αληθινή!

http://lakisvelotris.blogspot.com/

miss little sunshine είπε...

Πατσιούρι μου!
Σ ευχαριστώ για τις προτάσεις σου, μπήκα και είδα. Στο δεύτερο μπλογκ δε, θα μαλλιοτραβηχτούμε. Θα στον παραχωρήσω όμως γιατί ζω έναν
έρωτα όλο πάθος με αυτόν

http://api.ning.com/files/7s1PK2nN3ycSbcF7dJzcpN7p70c8aBgGroAf3BuEQo9VSLNJAJiRJIcOr2nUIbIKwyvhfwFOzYNI9HaceptfVjHEb1UXJo0j/ugly_man4.jpg

patsiouri είπε...

Οχι ρε μαλάκα....
Φυσικά την αποθήκευσα!

Rizobreaker είπε...

Αρχικά δεσποινίς να ευχηθώ με τη σειρά μου καλό φθινόπωρο!

Εκτός του ότι οι εποχές έχουν γαμηθεί πλέον και όπως σωστά λες έρχονται δύσκολα χρόνια, νομίζω ότι το φθινόπωρο είναι η αγαπημένη μου εποχή (αν μπορείς να πεις ότι μια μόνο εποχή είναι αγαπημένη σου, καθότι η μία συμπληρώνει την άλλη) και γι' αυτό λυπάμαι διπλά που θα φτάσουμε Νοέμβρη και ακόμα θα σκάμε απ' τη ζέστη...

Που θα ξαναβρώ εγώ τη "μελαγχολικότητα" του φθινοπώρου, μου λέτε δεσποινίς??

ΥΓ: Τα "μωρά" στο τέλος τι τα 'θελες?? :p

Meropi είπε...

Εμένα δηλαδή τη μεσήλικη, δεν την αφορά η ευχή σου για καλό Φθινόπωρο????
Καλό Φθινόπωρο μωρό μου.

miss little sunshine είπε...

@Patsiouringa
Δε θα κάμω σκηνές ζηλοτυπίας! Τετοιους άντρες πρέπει να τους μοιραζόμαστε. Καθε φορά όμως που θα βλέπεις την αποθηκευμένη, μην ξεχνάς πως είναι δικό μου το νινί!

Rizobreaker
Νομίζω πως η δροσιά και η συννεφιά με την όμορφη μελαγχολία θα έρθει και φέτος. Απλά όταν έρθει να μην ξεκινήσουμε και γκρινιάζουμε για βροχές αλλά να το δούμε σαν ευκαιρία απόλαυσης της μυρωδιάς του νωπού χώματος που όταν ήουν μικρή μου θύμιζε μπισκοτάκια!

Meropi
Φυσικά και για εσάς τους μεσήλικες ισχύει η ευχή, ειδικά για εσάς ΙΣΧΥΕΙ που σίγουρα πια θα παραμείνετε σε ετούτην εδω τη χώρα!!

miss little sunshine είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ασκαρδαμυκτί είπε...

Η οικολογική μας συνείδηση επιβάλλει να μην "πηδάμε" τις εποχές!
Συνεπώς τώρα ευχόμεθα "καλό φθινόπωρο" και κατά τον Νοέμβριο λέμε και κανα "καλό χειμώνα"!
Αν και στην Αθήνα ο Χειμώνας έρχεται παραδοσιακά Φλεβάρη-Μάρτη!
Φιλάκια