La vie est belle a Paris

La vie est belle a Paris

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Σε περίπτωση χρεοκοπίας, η ζωή μπορεί να ομορφύνει!


Πολύ απλά τα πράγματα φίλοι μου. Η Ελλάδα πολύ πιθανόν να χρεοκοπήσει. Εσύ κι εγώ πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα. Είμαι 27 χρόνων και μέχρι πρότινος έλεγα μέσα μου πως ευτυχώς εγώ δεν έζησα δικτατορίες, λιμούς, καταποντισμούς και πολέμους. Δεν ξέρω αν ήταν τόσο αίσθημα χαράς, όσο βολέματος. Μάλλον το δεύτερο. Ήρθε λοιπόν η περσινή και κυρίως η φετινή χρονιά να με ταρακουνήσει. Η Ελλάδα πολύ πιθανό να χρεοκοπήσει. Το τι σημαίνει αυτό, μπορείτε να το διαβάσετε εν ολίγοις εδώ . Σοκ. Είμαι μπέιμπι σίττερ, αν και έχω δυο πτυχία, γεγονός που πίστευα ακράδαντα πως θα άλλαζε από μήνα σε μήνα. Λάθος. Η ανεργία θα εκτοξευθεί κατακόρυφα και μου φαίνεται πως θα παραμείνω παραμάνα για πολλά ακόμα χρόνια... Με μικρές όμως μεμονωμένες αρχικά πρωτοβουλίες νέων και μη, μπορούμε να κάνουμε την καθημερινότητα μας πιο εύκολη.


Θα ξεκινήσω από ένα φωτεινό παράδειγμα, αναφέροντας τα πλάνα μου για αύριο. Αύριο Κυριακή λοιπόν, 06-06-10 λέω να πάω στο SIX D.O.G.S. Τι θα γίνει εκεί; Θα αποκτήσω ξαφνικά πολλά, νέα για εμένα ρούχα εντελώς δωρεάν!! Ναι, ναι εντελώς δωρεάν! Τι πρέπει να κάνω; Να πάω μια μεγάλη (ή μικρή) τσάντα από ρούχα που δε θέλω ή δε φοράω πια και να τα ανταλλάξω με ρούχα που σε μένα θα προκαλέσουν μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό από την καινούργια μας αυτή γνωριμία. Χάρη στην πρωτοβουλία των τριών υπέροχων κοριτσιών, της Βιβιάνας, της Θάλειας και της Σάντρας – Οντέτ, το swap not shop είναι γεγονός. Λαμβάνει χώρα 2-3 φορές το χρόνο και σου δίνει περιθώριο να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου μερικώς η ολικώς (βλέπε εδώ)
Η πρωτοποριακή αυτή ιδέα ανοίγει πόρτες και παράθυρα για διάφορα εμπορικά είδη! Τώρα με την κρίση ή ακόμα και σε ενδεχόμενη πτώχευση, χιλιάδες ιδέες ανταλλαγής εμπορικών προϊόντων και υπηρεσιών θα μπορούσαν να υλοποιηθούν. Εγώ πχ η Χαριτίνη θα κάνω μία λίστα πραγμάτων και υπηρεσιών που θεωρώ πως είμαι καλή. Αυτό είναι η συγγραφή άρθρων (λόγω και της εκπαίδευσης μου ως δημοσιογράφος), η φύλαξη μωρών μιας και είμαι ερωτευμένη με ανθρώπους κάτω του 1,50 μέτρου που μιλούν ψευδά, θέλουν να κάνουν όλο αταξίες και έχουν δίψα να γνωρίσουν τον κόσμο, η μαγειρική (;) κλπ. Θα μπορώ να προσφέρω ανταλλαγή λειτουργημάτων με εσένα που είσαι καλός στη γεωπονική, στη διδασκαλία μίας ξένης γλώσσας, ή στο να παίζεις μπάσο. Με τον τρόπο αυτό, ακόμα και σε δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, εμείς δε θα χρειαστεί να αποχωριστούμε σε ΤΕΡΑΣΤΙΟ βαθμό ανέσεις που χρωματίζουν τη ζωή μας και την κάνουν δημιουργικότερη. Βέβαια το ίδιο θα μπορούσε να ισχύει και για εμπορικά προϊόντα αλλά και για ταξίδια. Φιλοξένησε με στο πανέμορφο Παρίσι και εγώ θα σου προσφέρω μία ζεστή φιλοξενία στην ασχημούτσικη Αθήνα (ήδη γίνεται κάτι τέτοιο με το couch surfing στο οποίο και είμαι μέλος.

Παιδιά μου μην πτοηθούμε από κρίση, κρισάρες βιώνουμε καθημερινά. Η μαγκιά είναι να βρίσκουμε χρωματιστούς τρόπους να ομορφύνουμε τη ζωούλα μας! Σας αφήνω τώρα γιατί με περιμένει ο αντρούλης μου να πάμε τη βόλτα μας. Εδώ είμαστε να τα συζητάμε όλα και να αλληλοϋποστηριζόμαστε ψυχοθεραπευτικά!

9 σχόλια:

Meropi είπε...

Εγώ π.χ. μπορώ να προσφέρω δωρεάν μανουλίστικα κηρύγματα!!!

miss little sunshine είπε...

Ναι!! Ή νομικές συμβουλές έναντι πχ συμβουλών διατροφής για απώλεια κιλών! Καλό ε; Καλησπέρα Μερόπη μου!

k* είπε...

hell yeah!

the elf at bay είπε...

Ναι, υπάρχουν κι οι οάσεις που μας βοηθούν λίγο να βλέπουμε και πράγματα καλύτερα και ουσιωδέστερα από την καθημερινή και οικονομική σκατίλα. Ελπίζω να κρατήσουν για πάντα.

Stinovic είπε...

Mπράβο ρε Χαριτινούλα... πάντα βρίσκεις τρόπο να βλέπεις τα θετικά σε κάθε κατάσταση.
Μπορεί να σου φανεί ηλίθιο αλλά θυμάμαι μια φάση όταν πήγαμε εγώ, εσύ , η Μαρία (η Καμένου ρε!) και μια φίλη της (που δε θυμάμαι τ όνομά της)σ' ένα μπαράκι στο Γκάζι(;). Σαν γνωστός παραπονιάρης στο μέσο της βραδιάς άρχισα να νευριάζω και να παραπονιέμα.. κυρίως λόγω μουσικής (ε μα αφού έπαιζε μουσική club)!!
Θυμάμαι ακόμα την έκφρασή σου! Άρχισες να μου εξηγάς πόσο χειρότερα θα μπορούσαν να ήταν τα πράγματα με τον γνωστό σου, χιουμοριστικό τρόπο... αν και τελικά το ρίξαμε στο χαβαλέ, έπιασα το μήνυμα. Πάντα υπάρχουν και χειρότερα γι' αυτό πρέπει να προσπαθούμε να περνάμε όσο το δυνατόν καλύτερα με όσα έχουμε και όσα μας φέρνει η ζωή... Αν και δεν κατάφερα να υλοποιήσω αυτή σου τη συμβουλή, το παλεύω για να γίνω πιο ευτυχισμένος!
Ευχαριστώ mademoiselle ;)

ΥΓ: sans intérêt, mais parce que nous rappeler l'ancienne: les Français sont gais!

miss little sunshine είπε...

Elf μου κι εγώ εύχομαι να κρατη΄σουν για πάντα γιατί αν ήταν έτσι εξαρχής ο μοντέρνος κόσμος τότε δε θα φτάναμε σε τέτοια σημεία ανισότητας που γέννησε ο καπιταλισμός! Πήρα μερικά ρουχαλάκια τελικώς που με βόλεψαν ΜΙΑ ΧΑΡΑ! Cheers!

Ανώνυμος είπε...

Αργα το σχόλιό μου, αλλά μόλις ανακάλυψα ότι γράφεις εδώ κυρία μου!!
O αέρας αισιοδοξίας σου είναι καταφανέστατα αυτός που έχει συνε-πάρει κ σηκώσει- όλους όσους βρίσκονται γύρω σου, κ από ότι καταλάβει δν σε αποχωρίζονται ποτέ κ με τίποτα!
Στην τελευταία σου παράγραφο έχω να τσοντάρω κάτι που ίσως να γνωρίζεις.
Όταν ο Banksy ζωγράφισε με τα αριστουργήματά του το "τοίχος της ντροπής" στη Γάζα, ένας ηλικιωμένος παλαιστίνιος του επιτέθηκε φραστικά με σφοδρότητα,λέγοντάς του "Ηρθες εδώ να ομορφύνεις κάτι τόσο άσχημο.."
Η αθλιότητα που μας έχουν ετοιμάσει για το υπόλοιπο της ζωής της δικιάς μας,των παιδιών κ των εγγονών που μάλλον δε θα κάνουμε ποτέ,δεν ομορφαίνει.ανατρέπεται.
Περιμένω τη συνέχειά σου κυρία μου!!
Φιλια

miss little sunshine είπε...

Κατερινάκι μου καλό σ ευχαριστώ πολύ! Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξη και πιστή σε χρώματα, μυρωδιές και καλη καρδιά! Με αισιοδοξία και όνειρα δε θα είμαστε μοιρολάτρεις αλλά νομίζω πως αυτό είναι το μονοπάτι για βελτίωση και κοινωνική επανάσταση. Φιλά όμορφη μου!

yvris είπε...

Χαριτινη, (sorry αν δεν ειναι το πραγματικο σου ονομα), βρηκα μια σελιδα για τραπεζα χρονου στην Ελλαδα, ειναι εδω http://www.enow.gr/196/1633.aspx