La vie est belle a Paris

La vie est belle a Paris

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Ιστερ ατ Λίμνη Ευβοίας!

Μέρες κατάνυξης και νηστείας και εγώ έχω φάει όσο κρέας δεν τρώω το χρόνο όλο. Όχι δεν είναι ούτε από αντίδραση ούτε για κάποιον άλλο λόγο, απλά βρίσκομαι σε διακοπές με τον Γκουχου μου στη Λίμνη Ευβοίας και το τοπίο καθώς και η παρέα μου έχουν ανοίξει σφόδρα την όρεξη. Λίγες μέρες ξεκούρασης από τον υπέρβαρο μπέμπαρο που προσέχω είναι ό,τι μου λείπει τους τελευταίους οκτώ μήνες. Το μόνο που βαριέμαι το βράδυ προτού με πάρει καλά καλά ο ύπνος, είναι οι χριστιανικές ταινίες και οι παντελώς ανούσιες ειδήσεις για το «άγιο bic φως».

Την ιστορία της θρησκείας αυτής δεν την κατέχω καθόλου. Την κάναμε στο σχολείο 10 τάξεις παρακαλώ, αλλά πραγματικά ήταν τόσο βαρετό το μάθημα και τόσο ψυχροί οι διδάσκοντες του, που έχει προωθηθεί όλο στο ασυνείδητο, μην πω πως έχει ήδη πεταχτεί στον κάδο ανακύκλωσης του εγκεφάλου μου. Για όσους από εσάς έχετε δει το ντοκιμαντέρ «Zeitgeist” θα καταλάβετε γιατί δε δίνω βάση σε μαϊμούδες θρησκείες. Γιατί δε δίνω βάση στα λάθος νοήματα που έχουν εκλάβει οι άνθρωποι από αυτήν, όπως πχ είναι η νηστεία. Ο Χρηστός ή Μανώλης προφανώς μιλούσε συμβολικά μπας και έπειθε τους κύριους (κυρίως) που τον περιστοίχιζαν να κόψουν λίγη από την κακία τους. Τώρα το ότι βλέπω άτομα που νηστεύουν ενώ ταυτόχρονα τρώνε τον αγλέορα και γεμίζουν την κενή ψυχή τους με φαγητά «νηστίσιμα», το θεωρώ τουλάχιστον γελοίο. Το ότι βλέπω στις ειδήσεις του Αλτερ παπάδες στην Ιερουσαλήμ να πλακώνονται για το άγιο φως και ο εκφωνητής να μας διαβεβαιώνει ότι επιτελείται θαύμα αφού το φώς ανάβει από μόνο του, είναι τουλάχιστον γραφικό. Ευτυχώς την πεποίθηση πολλών παλιών πως τη μεγάλη Παρασκευή ο θεός θρηνεί και στέλνει βροχούλα, έχω καιρό να την ακούσω κι έτσι γλίτωσα το συναίσθημα ανατριχίλας που νιώθω με τη βλακεία που μας δέρνει. Από πολύ μικρή με θυμάμαι να έχω το εξής ακράδαντο επιχείρημα « Οκ εδώ μπορεί σήμερα να ναι βροχερά αλλά μόλις μίλησα με τη γιαγιά μου στην Κύπρο και με πληροφόρησε πως ο ήλιος εκεί λάμπει!!». Μόνο στον τόπο αυτόν αποφάσισε να εκδηλώσει ο monsieur τη λύπη του;
Κλείνω εδώ όμως γιατί στο σπίτι εδώ στο Ελύμνιο, στη βόρεια Εύβοια, με περιμένει η ωραία μου παρείτσα (Κωστής, Κατερίνα, Αλέκος) να φτιάξουμε την κοτόσουπα μας, να παίξουμε wii, να στολιστούμε για το προαύλιο της εκκλησίας και να ανάψουμε τις χειροποίητες λαμπάδες που μας έφτιαξε το Κατερινάκι μας με το άγιο φως μπας και μας κάνει άξιους ανθρώπους και δούμε κι εμείς μία άσπρη μέρα (αν κι εγώ ήδη βλέπω πολλές ). Ιταλέ μας έλειψες αλλά σε έφαγαν τα τσουρέκια και ο κυρ Ρένος. Xριστός Ανέστη πουλιά μου!

12 σχόλια:

Meropi είπε...

Αχ μικρούλα μου, τα έχεις παίξει μου φαίνεται. Καλή Ανάσταση εύχονται πριν την Ανάσταση. Τώρα εύχονται ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

monahikoslikos είπε...

Μαζί με τις επ΄ ευκαρία ευχές μου για χρόνια πολλά να σου καταθέσω και τις δικές μου απόψεις για τις μεγάλες θρησκευτικές γιορτές που τόσο εξιτάρουν τους μαρκουτσοφόρους των καναλιών...
Λοιπόν όλες αυτές οι γιορτές (Χριστούγεννα, Πάσχα, της Παναγιάς κλπ) είναι ευκαιρίες για κοντινές ή μακρινές αποδράσεις, για να δούμε φίλους και συγγενείς και για πετυχημένα τσιμπούσια...
Και του χρόνου λοιπόν ή μάλλον κοντά είναι και η πρωτομαγιά.

miss little sunshine είπε...

Μερόπη μου η παρατήρηση σου είναι σωστή αλλά συνλεβη το εξής. Την ανάρτηση την έγραψα μία μέρα πριν το Πάσχα όσο ακόμα ήμουν Λίμνη, την είχα αποθηκεύσει και την ανέβασα τώρα! Χριστός Ανέστη λοιπόν και άντε και σε πεθυμήσαμε...

Λύκε Μοναχικέ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! Συμφωνώ και γι αυτο δεν τις απεχθάνομαι. Στην Ελλάδα συνοδευόνται πάντα με πολύ πολύ φαί και πιοτό, κάτι που μου αρέσει πολύ θα λεγα. Το τί ούζο ήπια στο Ελύμνιο δε λέγεται (η από πάνω να μην ανησυχεί, δε μπεκρούλιασα πολύ!).

patsiouri είπε...

Ακόμα δεν έχω συνέλθει από την κατάνυξη....
Τι κάνεις μικρό????

miss little sunshine είπε...

patsiouriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,


ΟΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!! Τι απρόσμενο comment! Πολύ χαίρομαι που ζεις και βασιλεύεις! Μολις διάβασα ένα σχολιο του Αντώνη ότι απλά είχε πέσει πολλή δουλειά ε; Να γράφεις όποτε γουστάρεις, απλά είχαμε ανησυχήσει. Μακια μακια μάκια!

k* είπε...

axou to sygkinithikaaaa!!!
ti wraia perasame e?
:))
sas agapwwww <3

miss little sunshine είπε...

οοοοοοοοοοοοοο Κ μου καλό! Πολύ καλά περνάμε, αρχίζω και φοβάμαι, σαλαλαλαλα! Love K. Z!!

Stinovic είπε...

να πιστέυεις στο θεό mademoiselle γιατί μετά θα πας στη κόλαση
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΒΡΕ!

the elf at bay είπε...

Βασικά, δεν θα σου πω ότι ανέστη γιατί δεν πιστεύω σε φήμες αλλά στη Λίμνη Ευβοίας κάνει διακοπές η Ντίνα Κώνστα. (άσχετο!).

Αυτό το wii δεν το έχω συμπαθήσει καθόλου. Πρόσφατα αγόρασα ps3 και την έχω καταβρεί.

Τα λέμε.

miss little sunshine είπε...

Stinovic μουυυυυυυυ,
Ποσο πιο πολύ κόλαση από την εγκλωβισμένη από τους χρηματιστές της Golden Sachs να ζήσω; Οπου και να πάω μετά θάνατον, καλύτερα θα ναι! Χρόνια Πολλά παλλικάρι μου!

miss little sunshine είπε...

Ξωτικούλη,

Ναι το γνωρίζω για την Κώνστα, την έχουμε πετύχει! Είναι το μέρος του αντρούλη μου και μ αρέσει τρελλά!
Wii rulezzzz, εικονική πραγματικότητα! Εγινε χαμός πάλι με δαύτο! Cheers!

the elf at bay είπε...

Κάτσε να βγει το Move για το ps3 και τα ξαναλέμε! :-P