La vie est belle a Paris

La vie est belle a Paris

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Πριν πάω δουλειά...

Mία γλυκειά προσωρινή μοναξιά, οι γλυκές μελωδίες της Zaz, τα όνειρα για το νέο έτος, ο φορτωμένος μου εγκέφαλος από σκέψεις, άγχη, έγνοιες περιγράφουν τη miss little sunshine αυτήν ακριβώς τη στιγμή.
Δε μου αρέσει πολύ που απεργούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Νιώθω εγκλωβισμένη σπίτι μου, αν και δεν είμαι. Θέλω όμως να χω το μετρό πάντοτε διαθέσιμο για να κάνω την εξόρμηση μου στο όμορφο κέντρο μας. Να, μου λείπουν τυριά από το ψυγείο ας πούμε. Και τυριά νόστιμα. Τυριά που θα πλουτίζουν το λιτό μας δείπνο-μεζέ . Οχι φέτα και παρμεζάνα. Απο ετούτα έχω. Πότε θα πάω να πάρω Πετρωτή, Βικτώρια Θεσ/νίκης, Φορμαέλλα Αράχοβας Παρνασσού, Λαδοτύρι Μυτιλήνης, Σαν Μιχάλη, Μετσοβόνε, Ξινομυζήθρα Κρήτης, Κατίκι Δομοκού, Κρασοτύρι Κω, Μετσοβέλα,Φρουμαέλα Βαλμανδούρας, Μαστέλο Χίου, Μέριου Γραβιέρα Σοχού, Τυροζούλι; Χαχα, προφανώς αστειεύομαι, δεν τα θέλω όλα, ή μάλλον τα θελω αλλά δεν τα σηκώνει το οικογενειακό μου budget (έτσι δεν το λένε;) και η κυτταρίτιδα που ήδη έχω. Αλλα σίγουρα στην επόμενη μου εξόρμηση στη Σοφοκλέους, θα βρεθώ στο αγαπημένο μου Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής να κάνω τις αγορές μου. Και μιας και η μεγάλη μου λατρεία σε αυτήν την ζωή είναι τα ταξίδια και οι παντώς καιρού λιχουδιές, δίνοντας έμφαση στις δεύτερες (λόγω δουλειάς δε μπορώ ακόμα να ταξιδέψω), μόλις το μετρό ξε-απεργήσει θα πάω και στη Ζαλοκώστα, εκεί απέναντι από τον εθνικο κήπο να πάρω τα αγαπημένα μου κουλούρια πορτοκαλιού. Το μαγαζί που μυρίζει ως τη Βασίλισσα Σοφία με τις υπέροχες πίτες του. Δε θυμάμαι το όνομα του, πάντα πάω εκ μνήμης. Χριστούγεννα χωρίς μυρουδιές από πορτοκάλι και πίτες δε γίνονται!
Και λέγοντας για το κέντρο, μόνο αυτό έμεινε να μου αρέσει, να με ταξιδεύει σε κόσμους έξω από αυτό μέσω αυτού. Γενικά δε μου αρέσει καθόλου η Ελλάδα αλλά προς το παρόν δεν έχω τα κότσια να φύγω. Με μερικά δώρα Χριστουγέννων λέω να κάνω λίγη διακόσμηση στο σπίτι, να δώσω μία εσάνς παρισινού αέρα στο διαμέρισμα μας. Και γράφοντας αυτό, τί θυμήθηκα. Οταν πηγαίνω στο Παρίσι, συνήθως νοικιάζω διαμέρισμα ολίγων ημερών (να μια ενδιαφέρουσα και οικονομική πρόταση για όσους ταξιδεύετε σε μεγάλες ευρωπαικές πόλεις!). Ενας λόγος που πηγαίνω εκεί, είναι το γειτονικό διαμέρισμα. Ενα διάρι. Εχει κουζίνα σαν ετούτη την εικονίτσα εδώ αριστερά. Μαγικό. Βλέποντας το, μου έρχονται εικόνες. Εικόνες και μυρουδιές. Μου μυρίζει κρασί και κερί βανίλια. Και καφές από το πρωί. Και βουτυρωμένο κρουασάν.  Στο τραπέζι βλέπω τυριά, κερία, μερικά έχουν χυθεί πάνω στο γυμνό ξύλο. Κι έχει κι ένα μικρό μπαλκονάκι. Με χρωματιστές καρέκλες, ένα κόκκινο τραπεζάκι και πολλά πολλά τριανταφυλλάκια σε μικρές γλάστρες. Μηπως να φέρω κι εγώ εκείνη την παρισινή διάθεση στο διαμέρισμα μας; ε καλέ μου Κωστή; Ζεστά χρώματα θέλει, χρωματιστά φωτάκια θέλει, πολλά βιβλία θέλει. Cookies στον πάγκο της κουζίνας θέλει, μπόλικο κρασί στο ψυγείο θέλει, cd της γαλλικής τζαζ θέλει, νά τί θέλει!
Και κοιτάζοντας καταλάθος το ρολόι, 15.15 πήγε αυτή η βιαστική ώρα. Ωρα να ετοιμάζομαι να πάω στη δουλειά. Να βάλω την νέα μου κρέμα (Τresor in Love) να μοσχοβολώ στα μωρά μου. Τους αρέσουν οι γκουβερνάντες που μυρίζουν ωραία. Σας ευχαριστω που με κάνατε και ονειροπόλησα πάλι. Muchos besos...

4 σχόλια:

k* είπε...

thelw thelw thelw thelw!!
ti omorfa pou ta perigrafeis!!
ki egw thelw ena tetoio glykoulenio kouklistiko spitaki k myrwdies k lixoudies! kai mia zesti parea san ti diki sou!
ax ax pote pote epitelous tha kanoume ta oneira mas alithina?
s'agapw, apo ayrio tha sou milw eks apostasews megaaaalis! xixixixii

Ανώνυμος είπε...

Μηηηηη....μην τα φας όόόλα αυτά τα τυριάάά (χωρίς εμένα)!!!!
Η κουζίνα κουκλίστικη!
Μια επίσης ωραία κουζίνα είναι αυτή της Andie MacDowell στην (αγαπημένη) ταινία "Πράσινη Κάρτα"!
Θαυμάσια ατμόσφαιρα έφτιαξες πάλι, γλυκό κοριτσάκι!
(η νέα φωτό είναι...γιαμ..γιαμ...γιαμ!)
ΧΧΧΧ

miss little sunshine είπε...

Κατερινακι μου είναι αληθεια πως παντα μαζι περναμε πολυ πολυ ομορφααααααααα. Κι εγω εχω συνδεσει με μια γλυκεια και ζαχαρενια ατμοσφαιρα τις εξοδους μας. Να περασεις καλα, θα μου λειψεις πολυ αγαπουλιτσα μου ομορφη! Σ αγαπω πολυ!

Μαρακι μου, θα σε περιμενω να τα φαμε μαζι, κατεβα κατω και θα τα παρω ολα για σενα! Ειναι οντως υπεροχη, που το ανακαλυψες;;;;;;; ΥΠΕΡΟΧΗ! Φιλακια γιορτινα κουκλι μου!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΕΥΧΕΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΧΡΟΝΟ
ΠΑΝΠΛΟΥΤΟΙ ΝΑ ΣΤΕ ΣΤΗ ΧΑΡΑ
ΚΑΙ ΠΑΜΦΤΩΧΟΙ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!